Helgen som var
Det är måndag igen och en ny vecka har dragit igång, efter en helg med massor av härligheter. Här kommer helgen i ett litet svep av bilder.

Lördag tog jag tag i något som borde göras oftare men som oftast inte hinns med till fullo varje vecka. Storstädade lägenheten, dammade, torkade, plockade undan, dammsugade och skurade. Tog sin lilla tid men de var de värt de. Känslan av en ny städad lägenheten är så härlig.

Senare på kvällen drog vi på oss lite finkläder och joinade resten av min familj på Texas longhorn och åt lite smarrig middag för att senare...

... gå på magishow med Joe Labero.Och vilken magisk show de var, satt helt häpen och förstod inte hur dom lyckas med att lurar ens ögon och hjärna så otroligt mycket.
Magikern him self, Joe Labero!

Sen blev det söndag och de blev mest en slödag med lite inslag av tvättning, en sväng på solbacken och så även våfflor till middag då vi hade missat våffeldagen på lördagen.
Tillslut blev det söndagkväll och vi fick krypa ner i en renbäddad säng. Men kan vi bara ta en liten senkund och beundra dessa sängkläder? Jag älskar och verkligen marmor och när jag hittade dessa sängkläder på nätet så kunde jag bara inte låta bli att klicka hem dom. Dom är ju bara för snygga, och otroligt sköna att sova i. 
 
De var den helgen, en väldigt underbar sådan.
 
Recension: Sony a5000
 
 
Som jag nämde för ett tag sen så utökade jag min kamerasamling med en Sony a5000 för drygt en månad sen. 
Och jag är verkligen supernöjd! Den första som slog mig var har lätt och smidig den är, och trots sin lilla storlek så har den ett väldigt skönt grepp och en bra tyngd. Jag hade länge velat ha en mindre kamera att kunna ta med mig över allt och slippa ta med mig min större kamera men ändå få bra kvalité på bilderna. Och den här kameran känns perfekt! 
 
Det bästa med kameran: 
- Den är lätt och smidig, ta verkligen ingen plats och är därför lätt att ta med sig i handväskan. 
- Skärmen är vridbar och kameran sätter automatiskt på självutslösare på 3 sek, perfekt när man vill ta selfies! 
- De är superenkelt att skicka överbilder till en smartphone/surfplatta med hjälp av appen som hör till kameran. 
- Den inbyggda blixten i kameran är konstruerad så att man kan hålla tillbaka den med fingret (se ovan), för att tex få ljuset att studsa mot taket. Vilket jag gillar skarpt. På de sättet blir ljuset mjukare än om man riktar de direkt på motivet.  
 
Objektiv:
Med kameran följde ett standardobjektiv på 16-50mm, vilket jag tycker är ett helt okej objektiv med bra vidvinkel. Bra för mig som gillar att ta mycket bilder på naturvyer. Däremot så tror jag i framtiden att jag kommer invistera i något fler objektiv.  
 
Här kommer några bilder tagna med Sony a5000! 
 
 
 
Utmaning - fota bilar i fart


Ibland känner jag att jag vill utmana mig själv och mitt fotograferande lite grann. I lördags frågade C om jag ville följa med honom till Jörn och se på knuffarcup. Hjärtat har nämligen ett stort intresse för motorsport och tycker de är kul. Jag gick med på att följa med, och bestämde mig för att ta med mig kameran för att testa att ta lite bilder på bilarna. Fota bilar i full fart, de är inte helt lätt. Men helt klart en kul utmaning att försöka få fokus på bilarna. Ångrar dock att jag inte tog med min större systemkamera och teleobjektivet, övertygad om att de hade bilvit lite bättre bilder då. Nästa gång hjärtat drar med mig på biltävlingar ska nikonen definitivt hänga med!