Utflykt till Bjuröklubb
Vissa speciela platser kan man besöka många gånger om. En av mina såna ställen är Bjuröklubb, jag har varit där många gånger tidigare men jag blir aldrig trött på stället. Känns som att alltid hittar något nytt man inte sett. 
 
Idag tog jag och hjärtat bilen och åkte dit, promenerade upp till fyren och beundrade utsikten, tyvärr lite väl disigt ut över havet just idag. Sen tog vi en fika på Café fyren, något jag faktiskt inte gjort tidigare när jag varit i Bjuröklubb. Så de var något nytt, men väldigt goda mackor hade dom iallafall.
Vi promenerade även ner till gästhamnen och tittade runt lite där och gick en liten bit längst stenstranden.

Hittade massor med blåbär i skogen på väg tillbakas till bilen. De måste man ju bara passa på att plocka.
Mums med blåbär!  
 
Efter några timmar letade vi oss alltså tillslut hemåt igen, trötta i benen av allt promenerande men de har varit en väldigt trevlig dag. 
Spontan tripp till Piteå
 
För mig är semester och sommar förknippat med att man tar dagarna som dom kommer och att man kan vara spontan med saker och inte behöva känna några måsten. 
 
För fredagen bestämde jag och hjärtat oss för att åka och gå på en marknad i Byske. Vi strosade runt där bland marknadsstånden i lugn och ro. Strax efter lunchtid var vi nöjda och blelåtna och kände att vi behövde få oss nått att äta. Men villrådiga om var vi ville äta slutade de hela med att vi satte oss i bilen och åkte norrut, för att tillslut hamna i Piteå och gå på stan där och äta på mysiga Café Piteå.
 
Vi strosade sen runt vid västra kajen, köpte en glass från "glassbåten" och beundrade utsikten från campingen och gästhamnen. Sen letade vi oss hem mot Skellefteå. 
 
Älskar att bara spontant och kanske lite galet komma på saker man plötsligt känner för att göra bara för att man har semester och kan göra vad man vill. 
Lugnet vid vattnet
Foto: Jag | Sony A5000 + E PZ 16-50 mm 
 
Vet inte vad de är med mig och vatten, men de får man at känna nått slags lugn. 
Häromdagen var jag och hjärtat ut på en spontan liten biltur ut mot Skelleftehamn och havet. Vädret var verkligen piss, de regnade och var inte alls varmt. Trotsade iallafall regnet och promenerade ner till vattnet och knäppte några bilder. Hade de bara varit bättre väder hade jag satt mig ner en stund och blickat ut över vattnet och bara varit för en stund.