Rabarberpaj
Foto: Jag | Nikon D60 + Nikkor 18-200 mm  
 

Jag och hjärtat fick tag på en massa rabarber förra veckan, vilket kändes som en lycka då det är så gott. Så nu finns det i frysen och det är bara att pocka fram i höst/vinter om man blir sugen. 
 
Bakade iallafall en rabarberpaj på dom. Tänkte ta och dela med mig av receptet då den blev så mumsigt god och är väldigt enkel att göra. 
 
Rabarberpaj 
 
Ingredienser: 

400 gram rabarber 
150 gram smör 
1,5 dl socker 
3 dl havregryn 
1,5 dl vetemjöl 
 
Gör så här: 
 
1. Skär rabarbern i små bitar. Lägg dom i en pajform så att de täcker bottnen. Sockra gärna på raberbern lite grann. 
2. Smält smöret i en kastrull. 
3. Blanda i socker, havregryn och vetemjöl i det smälta smöret. 
4. Täck rabarbern med smeten. 
5. Grädda i ugnen, 30 minuter i 225 grader. 
 
Servera pajen med vaniljvisp eller glass.
 
 
Välkommen måndag

Foto: Jag | Nikon D60 + Nikkor 18-200 mm 
 

Hade bestämt mig för att kliva upp tidigt idag, gick inte helt bra. Väckaren ringde just efter kl. 8, jag stängde av den och somnade om och vaknade 2 timmar senare. 
Men efter en god frukost ska jag ta i tu med att skriva en jobbansökan och sen ge mig ut på en promenad i det härliga vädret. Blir nog en härlig dag det här.  
 
Och som min fd lärare på MiROi skulle ha sagt: "Äntligen är det måndag"!
Home alone


Foto:Jag | Nikon D60 + Nikkor 18-200mm 

Blev ensam hemma ikväll då älsklingen åkte för att hjälpa en kompis med några saker. Men rätt skönt med en ensam hemmakväll också. Pysslar om mig själv lite grann och myser med tända ljus framför tv:n där Tusenbröder just nu rullar. Snart är tvätten klar, sen ska jag fortsätta med tv-myset.