Rabarberpaj
Foto: Jag | Nikon D60 + Nikkor 18-200 mm  
 

Jag och hjärtat fick tag på en massa rabarber förra veckan, vilket kändes som en lycka då det är så gott. Så nu finns det i frysen och det är bara att pocka fram i höst/vinter om man blir sugen. 
 
Bakade iallafall en rabarberpaj på dom. Tänkte ta och dela med mig av receptet då den blev så mumsigt god och är väldigt enkel att göra. 
 
Rabarberpaj 
 
Ingredienser: 

400 gram rabarber 
150 gram smör 
1,5 dl socker 
3 dl havregryn 
1,5 dl vetemjöl 
 
Gör så här: 
 
1. Skär rabarbern i små bitar. Lägg dom i en pajform så att de täcker bottnen. Sockra gärna på raberbern lite grann. 
2. Smält smöret i en kastrull. 
3. Blanda i socker, havregryn och vetemjöl i det smälta smöret. 
4. Täck rabarbern med smeten. 
5. Grädda i ugnen, 30 minuter i 225 grader. 
 
Servera pajen med vaniljvisp eller glass.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress