Recept på en må-bra-helg;
Inte riktigt kommit in i de här med att vara flitig på att blogga på veckorna, men i helgen blev de en hel del bilder. Så jag tänkte att vi tar ett litet helgsvep.
 
>> Ha lite sovmorgon på fredagmorgon, äta sen frukost och passa på att renbädda sängen. Åka och jobba eftermiddag på jobbet och sluta sent på kvällen, för att sen komma hem till sitt hjärta som sitter uppe på och väntar på en. Ta en varm dusch, sätta sig i soffan en stund men inse rätt fort att de är dags att krypa ner i sängen. 
 
>> Vakna lite så där halvtidigt på lördagmorgon men ligga kvar och dra sig och mysa bara för man kan. För att sen masa sig upp och ta på sig mjukiskläder och ta med sig veckans tvätt ut i tvättstugan och köra igång tvättmaskinerna. 
 
>> Gå in och äta en lång och mysig lördagsfrukost i lungt och ro. 
 
>> Kolla på skidor på tvn i väntan på att tvätten ska bli klar och njuta av att man inte har mer måsten för dagen. 
 
>>Ta bilen hem till barndomsbyn och hälsa på föräldrarna. Ta en promenad med nya kameran i högsta hugg, fånga en klättrande Tuva på bild för att slutligen äta tacos till middag innan man tar bilen hem till stan igen. 
 
>> Avsluta kvällen med att mysa ner i soffan till melodifestivalen med en massa gott och tända ljus.
 
>> Vakna på söndagmorgon, ha lite ångest över att helgen går så fort men bestämma sig för att göra något bra av dagen ändå. 
 
>> Knåda ihop en deg till ett test att baka bröd och sätta på jäsning, rulla till bollar, pensla med vatten och strö på havegryn och in i ugnen och känna sig som en liten hemmafru.  
 
>> Smaka dom senare och inse hur goda dom blev och att detta måste göras fler gånger.
 
>> Slöa resten av dagen, kolla på film, äta middag, ta en dusch kolla ännu mer film innan de är dags att krypa ner i sängen för att få lite ny energi för en ny vecka. 
 
Ett litet recept på hur man får en helg att bli bra.
Jobbarhelg och frysstädning
Den gånga helgen har jag haft jobbarhelg. Tycker att dom dyker upp allt för ofta dom där jobbarhelgerna, men den här gången har det varit en rätt lugn sådan. Lagom med mycket folk och inget krångel med bussarna.
Även hunnit få prova köra en "ny" buss vi har på företaget. Eller ny och ny, den och en till är inhyrd för tillfället medans våra bussar är på omlackering då vi byter utseende och logga. Men kul och köra var den iallafall.
Sen fick jag änltigen en ledig dag igår (tisdag). Och då passade jag på att göra något som borde varit gjort för länge sen men som jag tror att dom flesta skjuter på, för att de tar lite tid att göra. Tog tag i saken och frostade ur och städade i frysen (vuxenpoäng). Det var verkligen behövligt då de knappt rymdes något på hyllorna längre pga all is. Plus att de kändes bra att gå igenom och se vad som fanns i frysen. 
Sen blev en massa annat pyssel hemmavid med saker som måste hinnas göra när man väl är ledig.

Det är typ otroligt vad mycket plats det helt plötsligt blev i frysen.  
 
Idag jobbar jag eftermiddag så jag strax göra mig klar och åka iväg till jobbet. Ni får ha det så bra så ses vi snart. 
 
Hej då!
Solnedgång över Sundgrundsbron
Det är nått speciellt med solnedgångar. Det spelar ingen roll om de är på sommaren eller nu på vintern, solnedgångar har alltid facinerat mig. Hur vacker himlen kan bli för en liten stund medans solen sista strålar sakta försvinner i horisonten och färgar himmlen i en massa underbara färger. 
 
Påväg hem till stan från Skelleftehamn förra helgen så blev de just en sån där magisk solnedgång så jag gjorde en liten avstickare till sundgrundsbron för att ta lite bilder. De var dock fort över, dels så gjorde 13 minus grader sig allt för fort påmind för en fotograf med allt för lite kläder på sig och att solen fort försvann. Men vackert var de. Och en liten lärdom: Klä på dig mer nästa gång och ta gärna med en reflexväst så att bilar ser dig när man går efter vägen.