
För några dagar sen var jag igång och bakade lite muffins igen. Den här gången provade jag lite mer "matiga" muffins med zucchini ( eller squash som jag kallar det) fetaost i. Blev riktigt goda och kan tänka mig att det skulle vara bra som förrätt när man bjuder på middag också. Receptet kommer här nedanför.
Muffins med zucchini och fetaost
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1 dl kallpressad olivolja (går bra med vanlig matolja också)
175 gram riven zucchini
115 gram smulad fetaost
1 ½ msk trivet citronskal
Gör så här:
1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra en muffinsplåt med 6 fördjupningar.
2. Sikta ner de torra ingredienserna i en medelstor skål.
3. Riv zucchinin och smula ner fetaosten tillsammans i en skål.
4. Vispa med elvisp samman ägg och olja i en stor skål till en smet. Rör ner zucchini, fetaost och citronskal. Tillsätt de torra ingredienserna och rör bara tills allt precis har blandats samman.
5. Skeda smet i den smörade formen. Grädda i 30 min. Ta ut plåten och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsarna och låt svalna på galler.
Förvara i lufttät burk i kylen i upp till 2 dagar eller i frys upp till 3 månader.
Tips! Det står att det ska bli 6 stycken muffins, men beroende på storlek på muffinsplåten så kan det bli fler. Själv har jag en medelstor form och det blev ca 10 stycken muffins.
0