Årsresumé 2011


Det nya året kunde inte ha börjat bättre då jag och Mats officiellt blev tillsammans den 2 januari och jag verkligen var hur lycklig som helst. Hela månaden var som om jag svävade på rosa små moln och varenda helg tillbringade vi tillsammans i en av Mats kompisars lägenhet i stan. 
Annars så drog den sista terminen på gymnasiet igång i januari och man kände verkligen att det var början på slut av tiden på Anderstorpsskolan.Februari drog vi ut på praktik med skolan och jag återfann mig ännu en gång på Vuxenskolan i Burträsk. Jag fick ansvaret att hålla i en studiecirkel i Digital bildbehandling för ett gäng i en by utanför Burträsk. Det var verkligen nervöst första gången men tillslut blev det bara kul. 
Jag och älsklingen hjälpte en av hans kompisar att tömma hans lägenhet och flytta en lördag. Samma kväll bjöd han- som tack- oss på middag på Carl Victor, en av Skellefteås finare resturanger. Där jag gick in i mjukisbyxor. Kändes inte så passande med vad fasen gör man när man inte har ombyte. 
Klev också upp tidigt en morgon och gick ut i - 30 för att fota när solen gick upp till en uppgift på skolan. Det var väldigt kallt. Men jag älskar bilderna jag fick till.  

Åkte även på en envis förkylning som verkligen inte ville släppa taget om mig. 
Köpte mig även en ny digital kompaktkamera då min gamla trogna olympus tackade för sig och gav upp. Det blev en Samsung WB600 som jag glömde recensera här på bloggen.


Mars kan jag inte minnas speciellt mycket från, var även tunt på bildfronten där här månaden.
Plågades in i sista minuten med projektarbetet på skolan och ställde ut min hemsida på skolan projektarbetsmässa. Var även i fotostudion på skolan har objektfotade lite grann. Annars blev det lite bilder på de stackars gräsänderna som övervintrade i noret för andra året på raken.
Det var även i mars jag för första gången erkände att Mats och jag var ett par. Och jag, Lena och Victor bestämde oss för att åka ner till Paris i slutet på maj. 
29:e mars var jag även på min första live hockeymatch med älsklingen. Skellefteå Aik på isladan i Skellefteå.Våren kom, jag fotade några underliga men söta fåglar som kallas rapphöns utanför fönstret hos några bekanta till min familj. Det blev påsk och jag minns att jag och älsklingen åt otroligt goda pan-pizzor på en ny öppnad resturang i stan och sen var och bowlade med Adam och hans tjej. Längde ihjäl mig efter Paris resan.


Försökte mig på att fota när bilder på grässtrån i början av maj. Fyllde 19 år den 10 maj och fick ett presentkort på Gina Tricot av älskligen på 1200 kr!? i present och en fin bukett gerberer av hans farbror. Sista veckan i maj tog jag, Lena och Victor flyget ner till Paris och hade en underbar vecka bland Eiffeltornet och alla andra typiska sevärdheter. Drog på oss en massa skavsår på fötterna efter alla km vi vandrade under veckan. Men resan är helt klart det jag kommer minnas bäst från året.Juni kom och vi längtade hur mycket som helst efter studenten och sommarlovet, vi planerade in i de sista vad vi skulle göra studentveckan men lyckades tillslut komma överens. Fotade klassen på studentbalen och tog tillslut studenten den 10 juni.
Till midsommar köpte älsklingen sig en egen bil och midsommardagen ägnade vi oss åt att vaxa och pollera upp den från rosa till röda.Hela juli jobbade jag på cafeét på Ostens Hus. Temperturen bara steg och det vissa dagar var det nästan för varmt på jobbet. Under några lediga dagar han jag ändå ta det lungt och sola och bara vara.

Andra veckan på augusti jobbade jag min sista dag på ostens hus och klev två dagar senare in på Arbetsförmedligen för första gången som arbetslös. Hoppades på att jag snabbt skulle få ett jobb men det blev jag ju varse om rätt fort att det inte skulle bli så. 
Fotade även mina grannes hund Molly i augusti och var med i foto tävlig där jag kom trea. :) 
Hade en fotosession med mina convers i brist på saker att göra. Hösten började sakta men säkert komma och fotade höstbilder. Fick upp ett bak-ill en dag moch bakade en massa muffins eftersom jag ändå bara gick hemma på dagaran. Lämnade in en ansök om ett jobb på Shell i Skellefteå och kom till anställningsintervju. Men där tog det stopp, fick inte jobbet. I slutet på september skaffade Lena och Victor en söt liten kattunge som jag givetvis var tvungen att fota. Under oktober hände det inte så speciellt mycket. Tog på mig att vara kursledare i Grunddata-kurs åt Vuxenskolan. Bara för att få in lite pengar. Första helgen i oktober hjälpte vi Lena och Victor att flytta till deras nya lägenhet på Anderstorp. Islutet på oktober kom årets första frost som jag förevigade den på bild. Vet inte vad som hände med fotograferingen under november men det blev nästan ingenting fotat förän advent sista helgen i november. Jag och älskligen firade våran 10 månaders dag med en myskväll. December kom och med det alla julbestyr och julklarendern. Fotade den fina julpyntningen inne i centrala Skellefteå. Bestämde mig för att börja en yrkesutbildning via AF. Julafton firade vi med mina mammas släkt och äskligen och Victor. 


Det var en kort resumé av vad jag har gjort under det gångna året. Snart är 2011 slut och jag tycker som vanligt att året har gått fruktansvärt fort. Men det här har ändå varit det bästa året på länge. Att ha fått dela det tillsammans med Mats har varit otroligt och jag ser framemot fler år tillsammans med han. 

Nu ska jag slita mig från datorn och den här resumén som har tagit allt för lång tid att fixa upp. Ikväll ska jag och älsklingen ha myskväll med en god middag och mys framför tv. 

Några nyårslöften tänker jag inte ge men jag hoppas på att 2012 kommer bli lika bra som 2011. 

Gott nytt år på er!